Novorésumé – îmbinarea dintre estetic şi funcţional

Ştefan Polexe e un tânăr ambiţios care în vara acestui an îşi va finaliza Bachelor-ul în Software Development la Copenhagen Business Academy. Împreună cu doi prieteni, Andrei-Iulian Kurtuy şi Cristian Daniel Letai, a pus bazele unui start-up menit vină în ajutorul celor vor adauge un twist CV-ului lor numit Novorésumé. Cei trei studenţi au construit diferite modele de résumés, pe care utilizatori le pot customiza nevoilor proprii. Eu te invit arunci un ochi pe site-ul lor aici.

Novoresume Team

M-am întâlnit cu Ştefan şi mi-a povestit despre parcursul lui academic, cum a luat naştere ideea şi care sunt planurile legate de Novorésumé pe mai departe.

Eu tocmai acum termin facultatea (Cphbusiness, PBA Software Development), principalul meu focus fiind Novorésumé, unde programez şi coordonez dezvoltarea aplicaţiei web.

Imediat cum am aflat studiază în Danemarca, am fost mai mult decât curioasă aflu ce l-a determinat meargă acolo şi cum s-a acomodat mediului.

Când încă eram în băncile liceului am făcut parte dintr-un schimb de experienţă în Danemarca. A fost o experienţă minunată şi educativă locuiesc timp de 2 săptămâni alături de 24 de adolescenţii din întreagă lume. Când a venit momentul decid unde fac facultatea în clasa a 12-a, am ştiut pur şi simplu trebuie merg în Copenhaga pentru a îmi începe educaţia superioară, mai ales ştiind profesorii danezi sunt foarte deschişi la concepte noi, o atitudine de care aveam nevoie în viitoarea carieră de programator.

Despre începuturile Novoresume, Ştefan mi-a povestit cum a luat naştere şi cum a pornit de la un concept dezvoltat în urmă unei competiţii la start-up.

Totul a început cu ocazia unui concurs organizat de şcoala noastră, Copenhagen Business Academy, în colaborare cu Dare2Mansion şi Microsoft. Ideea concursului era dezvoltăm un mobile app. Datorită faptului unul dintre co-fondatori, Cristian Letai, a fost angajat la una din cele mai mari firme din Danemarca, Saxobank, datorită CV-ului ieşit din comun, ne-am hotărât dezvoltăm o aplicaţie care îi va permite utilizatorului îşi creeze un CV original. Juriul concursului era alcătuit din membrii din cele 3 organizaţii. Feedback- ul a fost unul pozitiv, însă ei ne-au sfătuit încercăm mai degrabă dezvoltarea unei aplicaţii Web şi nu una Mobile. Totul se întâmplă în Martie 2014, dar din cauza lipsei de timp ne-am apucat serios de novoresume.com doar în vara anului 2015. Până atunci totul era la stadiul de idee, dar observând foarte multe cunoştinţe ne întrebau când o lansăm aplicaţia, sau dacă putem îi ajutăm îşi creeze un CV în Photoshop/Illustrator, am realizat există cerere pe piaţă pentru ideea noastră.

12805822_981790925228955_5271441363495465130_n

Ideea a început se dezvolte uşor, uşor. Am vorbit despre planurile pe care cei trei le au vis-a-vis de aplicaţie.

Ambiţia noastră este modelele de CV create de Novorésumé devină un “standard”, zic asta în ghilimele pentru vrem aducem platforma la un nivel în care vor fi disponibile zeci de modele de CV. Chiar dacă mai multe persoane vor folosi acelaşi model fiecare va arată diferit datorită opţiunilor de personalizare oferită de noi (de exemplu schimbarea temei de culori sau a fontului). Dorim în acelaşi timp ajutăm şi angajatorii, deoarece modelele oferite de către noi sunt mult mai intuitive şi uşor de citit, astfel le va salva timp atunci când aceştia sunt nevoiţi citească zeci de CVuri. La momentul actual, 5 Aprilie, avem în jur de 1300 de utilizatori, şi deja am primit zeci de mesaje de mulţumire de la utilizatori care au obţinut un interviu folosind unul dintre modelele noastre de CV. Momentan toate serviciile sunt gratis, dar în toamna vom începe furnizăm şi servicii premium.

Mi-a povestit despre strategia pe care au folosit-o pentru promovarea platformei care mi s-a părut tare interesantă!

Strategia 9gag a fost foarte simplă; găsim caractere ficţionale care le putem prezenta Într-un mod funny şi interesant. Le-am realizat CV-urile cum am crezut noi de cuviinţă. I-am avut în vedere pe Batman, Superman şi Darth Vader. 

Posturile despre care vorbește Ștefan sunt aici: Batman/Superman și Darth Vader.

Întoarcerea în România

Am dori ne întoarcem în România, de preferat în Cluj, pentru a ne dezvoltă echipa de programatori, în cazul în care totul funcţionează potrivit planurilor noastre în ceea ce priveşte Novorésumé. Preconizăm asta se va întâmpla peste cel puţin un an, sau chiar doi.