Răzvan Borș

Am stat de vorbă cu Răzvan, un tânăr foarte simpatic și ambițios care a absolvit ASE-ul, în București, Administrarea Afacerilor în limba engleză, iar pentru masterat s-a aventurat în Olanda, la Universitatea din Amsterdam pentru un program de Marketing de un an. Astfel el și-a îndeplinit un vis pe care îl avea încă din liceu, acela de a pleca să studieze în străinătate.

Se uită pe geam, inspiră ca și când se pregătește să ne povestească aventura vieții sale!

Mai jos vă oferim povestea sa!Răzvan Borș

Reviro (R): Ce te-a determinat să studiezi în străinătăte?

Răzvăn Borș (RB): Mi-am dorit încă din liceu, însă din considerente financiare a fost mai convenabil să plec un an în loc de trei cât ar fi trebuit pentru a completa o diplomă de licență. Când am plecat la masterat nu am plecat cu ideea de a rămâne acolo, ci îmi doream foarte mult o experiență de studiu în străinătate și de a devii puțin independent de familie.

(R): Cum te raportai la piața muncii din România cât timp ai studiat în Olanda? Erai la curent cu oportunitățile de pe piață?

RB: Nu pot spune că eram connectat la realitatea de business din țară 100%, însă împresia generală pe care o aveam era că în Olanda puteam găsi internship-uri mai multe și mai bine cotate, pe când în România nu am găsit o diversitate în ceea ce privește programele pentru absolvenți. Însă m-am întors din considerente personale și totodată fiindcă îmi era mai ușor să obțin în România un post prin care să devin independent financiar; aici sunt costuri mai mici de trai și taxe mai mici în general.

 

R: Descrie-ne puțin ce faci acum la locul de muncă.

RB: Lucrez ca și Marketing Trainee la o firmă importantă de FMCG din București  într-o echipă restrânsă, lucru care îmi oferă o responsabilitate mai mare și o oportunitate de a învăța mai multe lucruri decât dacă aș fi fost într-o echipă mai mare. Mă ocup de toate materialele publicitare ce se regăsesc pe piață, de la un sticker de pe un produs până la un banner ce se regăsește pe toată Sala Palatului.

 

R: Simți că aduci o plus valoare la job prin abilitățile dobândite în urma experienței internaționale?

RB: Ca și soft skills, poate, fiindcă mă pot adapta cu mai mare ușurință unui mediu multicultural și am învățat cum să mă comport și să mă adaptez într-un asemenea mediu, să socializez mai ușor și să respect diferențele culturale.

 

R: Ce crezi că îţi oferă în plus oportunitatea din România comparat cu ce a-i fi putut face în străinătate?

RB: Nu am lucrat în străinătate, însă în România mă simt mai confortabil din toate punctele de vedere: înțeleg cultură, vorbesc limba fluent, pe când în Olanda m-aș fi simțit puțin străin, oricât de bine aș fî reușit să mă integrez în echipă și să vorbesc olandeza. Ține de nuanțe, de obiceiuri, de cultură unui loc, pe care nu le-aș fi stăpânit, iar în România acestea vin natural, de la sine și asta mă face să mă simt mai liniștit și să mă duc cu plăcere la locul de muncă.

R: De Reviro unde ai auzit?

RB: Am participat în cadrul unui eveniment de carieră într-un workshop de Marketing și acolo am întâlnit un prieten care mi-a povestit de Reviro. Am fost plăcut surprins când am intrat pe site fiindcă am regăsit poziții interesante pe care le căutam în mod deosebit; aici mă refer la pozițiile de entry level în multinaționale fiindcă îmi doream o poziție care să mă provoace, un loc în care să învăț cât mai multe lucruri și să dobândesc experiență, dar care să fie și remunerat.

După ce am trimis aplicația prin platforma voastră am primit email de la Ioana cu care am avut 2 interviuri și un mic test. Interacțiunea cu Ioana a fost diferită față de un interviu clasic, deoarece discuția a decurs mult mai pragmatic, iar întrebările puse erau foarte punctuale, astfel am simțit că aceasta încerca să înțeleagă ambițiile mele și să vorbim cât mai deschis cu putință.

Ceea ce mi-a plăcut foarte mult la voi a fost faptul că sunteți o echipă tânără și astfel am simțit că îmi înțelegeți nevoile și ceea ce îmi doresc mult mai bine. Și de asemenea am interacționat foarte ușor și fără formalități, care uneori pot pune piedici în relaționarea dintre candidat și recruiter. Cu voi totul a mers ușor, rapid, am simțit că pot să pun orice întrebare și să sun oricând am o problemă, iar această abordare chiar m-a făcut să am mai multă încredere în voi și în ceea ce faceți.
R: Ai mai recomanda Reviro și altcuiva?

RB: Sigur că da! Am mai recomandat pentru că aveți niște job-uri pe care eu unul nu le-am mai regăsit în alte părți, iar acest lucru vă face foarte atractivi: aveți o ofertă de job-uri foarte bune, sunteți o echipă tânără care relaționează cu noi, candidații, într-un mod direct și diferit, iar ideea pe care o promovați răspunde în mod direct la o nevoie reală de informare
a studenților cu experiență internațională care vor să se întoarcă în România și sunt confuzi apropo de ce oportunități îi așteaptă aici.

Țineți-o tot așa!